Logo trang chủ
  • Văn bản
  • Tin tức
  • Chính sách
  • Biểu mẫu
Logo trang chủ
  • Trang chủ
  • Văn bản
  • Pháp luật
ĐĂNG NHẬP
Quên mật khẩu?
Google Facebook

Bạn chưa có tài khoản? Hãy Đăng ký

Đăng ký tài khoản
Google Facebook

Bạn đã có tài khoản? Hãy Đăng nhập

Tóm tắt

Số hiệu16/2010/TT-BYT
Loại văn bảnThông tư
Cơ quanBộ Y tế
Ngày ban hành20/05/2010
Người kýTrịnh Quân Huấn
Ngày hiệu lực 01/01/2011
Tình trạng Còn hiệu lực
Thêm ghi chú
Trang chủ » Văn bản » Thương mại

Thông tư 16/2010/TT-BYT ban hành Quy chuẩn kỹ thuật quốc gia về các chất được sử dụng để bổ sung sắt vào thực phẩm do Bộ trưởng Bộ Y tế ban hành

Value copied successfully!
Số hiệu16/2010/TT-BYT
Loại văn bảnThông tư
Cơ quanBộ Y tế
Ngày ban hành20/05/2010
Người kýTrịnh Quân Huấn
Ngày hiệu lực 01/01/2011
Tình trạng Còn hiệu lực
  • Mục lục

BỘ Y TẾ
-------

CỘNG HÒA XÃ HỘI CHỦ NGHĨA VIỆT NAM
Độc lập – Tự do – Hạnh phúc
---------

Số: 16/2010/TT-BYT

Hà Nội, ngày 20 tháng 5 năm 2010

 

THÔNG TƯ

BAN HÀNH QUY CHUẨN KỸ THUẬT QUỐC GIA VỀ CÁC CHẤT ĐƯỢC SỬ DỤNG ĐỂ BỔ SUNG SẮT VÀO THỰC PHẨM

BỘ TRƯỞNG BỘ Y TẾ

Căn cứ Luật Tiêu chuẩn và Quy chuẩn kỹ thuật ngày 29 tháng 6 năm 2006 và Nghị định số 127/2007/NĐ-CP ngày 01 tháng 8 năm 2007 của Chính phủ quy định chi tiết thi hành một số điều của Luật Tiêu chuẩn và Quy chuẩn kỹ thuật;
Căn cứ Pháp lệnh Vệ sinh an toàn thực phẩm ngày 07 tháng 8 năm 2003 và Nghị định số 163/2004/NĐ-CP ngày 07 tháng 9 năm 2004 của Chính phủ quy định chi tiết thi hành một số điều của Pháp lệnh Vệ sinh an toàn thực phẩm;
Căn cứ Nghị định số 188/2007/NĐ-CP ngày 27 tháng 12 năm 2007 của Chính phủ quy định chức năng, nhiệm vụ, quyền hạn và cơ cấu tổ chức của Bộ Y tế;
Theo đề nghị của Cục trưởng Cục An toàn vệ sinh thực phẩm, Vụ trưởng Vụ Khoa học và Đào tạo, Vụ trưởng Vụ Pháp chế,

QUY ĐỊNH:

Điều 1.Ban hành kèm theo Thông tư này:

QCVN 3-3:2010/BYT - Quy chuẩn kỹ thuật quốc gia về các chất được sử dụng để bổ sung sắt vào thực phẩm.

Điều 2.Thông tư này có hiệu lực từ ngày 01 tháng 01 năm 2011.

Điều 3.Cục trưởng Cục An toàn vệ sinh thực phẩm, Thủ trưởng các đơn vị thuộc Bộ Y tế, các đơn vị trực thuộc Bộ Y tế; Giám đốc Sở Y tế các tỉnh, thành phố trực thuộc trung ương và các tổ chức, cá nhân có liên quan chịu trách nhiệm thi hành Thông tư này. /.

 

 

Nơi nhận:
- VPCP (Văn xã, Công báo, Cổng TTĐT Chính phủ);
- Các Bộ, cơ quan ngang Bộ, cơ quan thuộc CP;
- Bộ Tư pháp (Cục Kiểm tra VBQPPL);
- Bộ trưởng Nguyễn Quốc Triệu (để báo cáo);
- UBND các tỉnh, thành phố trực thuộc TW;
- Viện Kiểm sát nhân dân tối cao;
- Toà án nhân dân tối cao;
- Sở Y tế các tỉnh, thành phố trực thuộc TW;
- Chi cục ATTP các tỉnh, thành phố trực thuộc TW;
- TTYTDP các tỉnh, thành phố trực thuộc TW;
- Các cơ quan KTNN về thực phẩm nhập khẩu;
- Tổng Cục Tiêu chuẩn - Đo lường - Chất lượng;
- Website Bộ Y tế;
- Lưu: VT, K2ĐT, PC, ATTP.

KT. BỘ TRƯỞNG
THỨ TRƯỞNG
THỨ TRƯỞNG




Trịnh Quân Huấn

 

 

 

Từ khóa:16/2010/TT-BYTThông tư 16/2010/TT-BYTThông tư số 16/2010/TT-BYTThông tư 16/2010/TT-BYT của Bộ Y tếThông tư số 16/2010/TT-BYT của Bộ Y tếThông tư 16 2010 TT BYT của Bộ Y tế

THE MINISTRY OF HEALTH
-------

THE SOCIALIST REPUBLIC OF VIETNAM
Independence - Freedom - Happiness
---------

No. 16/2010/TT-BYT

Hanoi, May 20, 2010

CIRCULAR

PROMULGATING NATIONAL TECHNICAL REGULATION ON SUBSTANCES THAT MAY BE ADDED FOR IRON FORTIFICATION IN FOOD

THE MINISTER OF HEALTH

Pursuant to the Law on Standards and Technical Regulations dated June 29, 2006 and the Government's Decree No. 127/2007/ND-CP dated August 01, 2007 elaborating some Articles of the Law on Standards and Technical Regulations;

Pursuant to the Ordinance on Food Safety dated August 07, 2003 and Government's Decree No. 163/2004/ND-CP dated September 07, 2004 elaborating some Articles of the Ordinance on Food Safety;

Pursuant to the Government’s Decree No. 188/2007/ND-CP dated December 27, 2007 defining functions, tasks, powers and organizational structure of the Ministry of Health;

At the request of the Director of the Vietnam Food Administration, the Director of the Science and Education Department and the Director of the Department of Legal Affairs,

HEREBY DECIDES:

Article 1. QCVN 3-3:2010/BYT – National technical regulation on substances that may be added for iron fortification in food is promulgated together with this Circular.

Article 2. This Circular comes into force from January 01, 2011.

Article 3. The Director of the Vietnam Food Administration, heads of units affiliated to the Ministry of Health, units affiliated to the Ministry of Health; Directors of Departments of Health of provinces and central-affiliated cities and relevant organizations and individuals are responsible for the implementation of this Circular./.

 

 

PP. THE MINISTER
THE DEPUTY MINISTER




Trinh Quan Huan

Foreword

QCVN 3-3:2010/BYT is developed by the Drafting Board for National technical regulation on micronutrient fortified food, submitted by the Vietnam Food Administration for approval and promulgated together with the Circular No. 16/2010/TT-BYT dated May 20, 2010 of the Minister of Health.

NATIONAL TECHNICAL REGULATION

ON SUBSTANCES THAT MAY BE ADDED FOR IRON FORTIFICATION IN FOOD

I. GENERAL

1. Scope

This National technical regulation (hereinafter referred to as the “document”) provides for specifications and regulatory requirements for quality, hygiene and safety of substances that may be added for iron fortification in food.

2. Regulated entities

This document applies to:

2.1. Importers, exporters, producers, traders and users of substances that may be added for iron fortification in food (hereinafter referred to as “entities”).

2.2. Relevant regulatory agencies.

3. Interpretation of terms and acronyms:

3.1. “substances that may be added for iron fortification in food” refer to those intentionally added to food for the purpose of iron fortification.

3.2. “International Pharmacopoeia 2006” refers to the International Pharmacopoeia that is developed by World Health Organization. Its fourth edition was published in 2006.

3.3. JECFA monograph 1 - Vol. 4: JECFA monographs 1 - Combined compendium - JECFA monograph 1 - Vol. 4 (JECFA monographs 1 - Combined compendium of food additive specifications; Joint FAO/WHO expert committee on food additives; Volume 4 - Analytical methods, test procedures and laboratory solutions used by and referenced in the food additive specifications; FAO, 2006) is developed by JECFA and was published by FAO in 2006.

3.4. “C.A.S number” (Chemical Abstracts Service) refers to registry numbers of chemical substances identified by the American Chemical Society.

3.5. “TS” stands for test solution.

3.6. “AsTS” stands for Test solution of suitable purity for use in the limit tests for arsenic.

3.7. “PbR” stands for reagent of suitable purity for use in the limit tests for lead.

3.8. “PbTS” stands for test solution of suitable purity for use in the limit tests for lead.

3.9. “R” stands for reagent.

3.10. “VS” stands for volumetric solution.

3.11. “ADI” stands for acceptable daily intake.

3.12. “INS” stands for international numbering system.

II. SPECIFICATIONS, TESTS AND SAMPLING

1. Specifications and tests for substances that may be added for iron fortification in food are provided in annexes to this document:

Annex 1: Specifications and tests for sodium iron (iii) ethylenediaminetetraacetate and trihydrate.

1.2. Annex 2: Specifications and tests for ferrous gluconate.

1.3. Annex 3: Specifications and tests for ferrous sulfate.

1.4. Annex 4: Specifications and tests for ferrous fumarate.

2. Sampling adheres to the guidelines in the Circular No. 16/2009/TT-BKHCN dated June 02, 2009 by the Ministry of Science and Technology and relevant regulations of law.

III. REGULATORY REQUIREMENTS

1. Declaration of conformity

Declarations of conformity of substances that may be added for iron fortification in food shall be submitted in accordance with regulations laid down in this document

1.2. Methods and procedures for submission of declarations of conformity shall comply with the Regulation on certification and declaration of conformity and conformance under the Decision No. 24/2007/QD-BKHCN dated September 28, 2007 of the Minister of Science and Technology and regulations of laws.

2. Inspection of substances that may be added for iron fortification in food

The quality, hygiene and safety of substances that may be added for iron fortification in food must be inspected in accordance with the regulations of law.

IV. RESPONSIBILITIES OF ENTITIES

1. Entities must declare conformity of substances that may be added for iron fortification in food with the specifications mentioned in this document, register their declarations of conformity at the Vietnam Food Administration and ensure the quality, hygiene and safety of such substances as declared.

2. Entities are only entitled to import, export, produce, sell and use substances that may be added for iron fortification in food as declared after their completion of registration of declarations of conformity and their compliance with regulations on quality, hygiene, safety and labeling.

V. IMPLEMENTATION

1. The Vietnam Food Administration shall take charge and cooperate with authorities concerned to provide guidance on and organize the implementation of this document.

2. The Vietnam Food Administration shall, according to its managerial duties, suggest amendments to this document to the Ministry of Health.

3. In the cases where any of the international guidelines for tests and regulations of law referred to in this document is amended or replaced, the newest one shall apply.

 

---------------

This document is handled by Dữ Liệu Pháp Luật . Document reference purposes only. Any comments, please send to email: [email protected]

Văn bản gốc đang được cập nhật.

Được hướng dẫn () Xem thêmẨn bớt

    Bị hủy bỏ () Xem thêmẨn bớt

      Được bổ sung () Xem thêmẨn bớt

        Đình chỉ () Xem thêmẨn bớt

          Bị đình chỉ () Xem thêmẨn bớt

            Bị đinh chỉ 1 phần () Xem thêmẨn bớt

              Bị quy định hết hiệu lực () Xem thêmẨn bớt

                Bị bãi bỏ () Xem thêmẨn bớt

                  Được sửa đổi () Xem thêmẨn bớt

                    Được đính chính () Xem thêmẨn bớt

                      Bị thay thế () Xem thêmẨn bớt

                        Được điều chỉnh () Xem thêmẨn bớt

                          Được dẫn chiếu () Xem thêmẨn bớt

                            Văn bản hiện tại

                            Số hiệu16/2010/TT-BYT
                            Loại văn bảnThông tư
                            Cơ quanBộ Y tế
                            Ngày ban hành20/05/2010
                            Người kýTrịnh Quân Huấn
                            Ngày hiệu lực 01/01/2011
                            Tình trạng Còn hiệu lực

                            Hướng dẫn () Xem thêmẨn bớt

                              Hủy bỏ () Xem thêmẨn bớt

                                Bổ sung () Xem thêmẨn bớt

                                  Đình chỉ 1 phần () Xem thêmẨn bớt

                                    Quy định hết hiệu lực () Xem thêmẨn bớt

                                      Bãi bỏ () Xem thêmẨn bớt

                                        Sửa đổi () Xem thêmẨn bớt

                                          Đính chính () Xem thêmẨn bớt

                                            Thay thế () Xem thêmẨn bớt

                                              Điều chỉnh () Xem thêmẨn bớt

                                                Dẫn chiếu () Xem thêmẨn bớt

                                                  Văn bản gốc đang được cập nhật

                                                  Tải văn bản Tiếng Việt

                                                  Tin liên quan

                                                  • Thuê trọ nhưng không đăng ký tạm trú, sinh viên bị xử phạt như thế nào?
                                                  • Thu nhập từ lãi gửi tiền ở các tổ chức tín dụng có phải nộp thuế thu nhập cá nhân hay không?
                                                  • Hành vi lấn chiếm vỉa hè sẽ bị xử phạt như thế nào?
                                                  • Đi xem phim và quay lén lại đăng lên mạng xã hội có bị xử phạt không

                                                  Bản án liên quan

                                                  • Thuê trọ nhưng không đăng ký tạm trú, sinh viên bị xử phạt như thế nào?
                                                  • Thu nhập từ lãi gửi tiền ở các tổ chức tín dụng có phải nộp thuế thu nhập cá nhân hay không?
                                                  • Hành vi lấn chiếm vỉa hè sẽ bị xử phạt như thế nào?
                                                  • Đi xem phim và quay lén lại đăng lên mạng xã hội có bị xử phạt không

                                                  Mục lục

                                                    CÔNG TY CỔ PHẦN PHÁT TRIỂN VÀ ỨNG DỤNG CÔNG NGHỆ SỐ VINASECO

                                                    Trụ sở: Số 19 ngõ 174 Trần Vỹ, Mai Dịch, Cầu Giấy, Hà Nội - Hotline: 088 66 55 213 - Email: [email protected]

                                                    ĐKKD: 0109181523 do Phòng Đăng ký kinh doanh - Sở Kế hoạch và Đầu tư TP. Hà Nội cấp ngày 14/05/2020

                                                    Sơ đồ WebSite

                                                    Hướng dẫn

                                                    Xem văn bản Sửa đổi

                                                    Điểm này được sửa đổi bởi Điểm a Khoản 1 Điều 1 Luật sửa đổi Bộ luật Hình sự 2017

                                                    Xem văn bản Sửa đổi